Bli Skuldfri

Idag är det väldigt lätt att hamna i en skuldfälla med alla erbjudanden om olika lån och finansieringar av t.ex bilar och båtar. Så vi tänkte ge dig några tips om vad du kan göra för att få ner dina månadskostnader på dina lån.

Bestäm dig för att försöka spara lite mer pengar varje månad, med det menar jag att du kanske inte behöver köpa just fälgarna till din bil denna månaden eller att vänta med den snygga skjortan tills du betalat av lite på dina lån. Ett tips är att försöka betala av det lån med högsta ränta så snabbt så möjligt, har du många lån med högränta så försök att baka ihop ett litet större lån och betala av alla små lån, detta brukar bli mycket billigare och att det är lättare att bara hålla koll på ett lån istället för 10 stycken mindre lån.

Har du koll på dina utgifter?

Försök en månad att spara alla kvitton och fakturor för att lätt kunna sammanställa vart dina pengar tar vägen, är det krogen som allt går åt? eller är det på din nya bil? När du ser vart alla dina pengar går till så kan det vara lättare att kanske skära ner lite på den dyraste kostnaden, t.ex att man behöver inte stå i baren en helkväll varje lördag.

 

Lämna en kommentar