Låna pengar

Att låna pengar idag är väldigt enkelt och särskilt på nätet, innan du lånar pengar ska du ta reda på hur mycket pengar lånet behöver vara på, t.ex ska du köpa en ny bil? Eller är pengarna till för att renovera din bostad. När du vet hur stor summa pengar ditt lån ska vara på så måste du bestämma över hur lång löptid du vill att ditt lån ska vara på, det finns allt från 14 dagar till flera år. Så är det ett stort lån så brukar man låna över en lång period.

 

Låna pengar på nätet

När du ansöker om att låna pengar online idag så behöver man oftast inte ha någonting i gengäld, alltså säkerhet. Lånar du pengar på banken så brukar dom vilja t.ex har ditt hus eller lägenhet som säkerhet om du inte betalar på lånet.

 

Privat lån online

Det största lånet du kan ta online kallas privat lån, med privat lån kan du låna mellan allt från 5000 – 400.000 kr. Det är fördelaktigt att ta ett privatlån om du t.ex vill köpa en nyare bil eller varför inte den häftiga vattenskotern till sommaren? Många tar även privat lån när du inte har någon kontantinsats om dom ska köpa en lägenhet, oftast brukar man få bättre ränta på insatsen än om du skulle förhandla om den med din bank.

 

Smslån online

Smslån på nätet eller snabblån som det också kallas, kan vara ett alternativ om du är ibehov av pengar snabbt och kanske helst samma dag. Även med smslån som behöver du inte någon säkerhet för att låna pengar, men tänk på att ett smslån är ett kort tids lån och ska betala tillbakas inom snar framtid. Därför är det viktigt att du betala tillbaka dina smslån i tid så du slipper massa onödig påminnelse avgifter.

 

Lån utan säkerhet

Som jag har skrivit lite om här ovanför så är lån utan säkerhet ett lån där dom inte ställer krav på dig att dom vill ha någonting i pant. Som om du t.ex ska köpa en sommarstuga och du går till din vanliga bank så kommer dom vilja att du pantsätter någonting, det kan vara ditt hus, din bil eller något annat av värde för att dom ska känna sig säkra på att du kommer betala tillbaka på ditt lån. En nackdel med att låna pengar utan säkerhet är att oftast brukar räntan på ditt lån bli lite högre men det brukar gå att förhandla om detta så kostnaden inte springer iväg.

 

Hur lånar jag pengar?

Du kanske undrar hur du ska gå tillväga för att låna pengar online? Du ansöker om lånet online på deras hemsida oftast genom bankid eller så kan man också skicka ett sms om man tar ett smslån. Om du ansöker om ett smslån så får du pengarna oftast samma dag som du ansöker. Om du ska låna lite större summa så kan det tar några dagar innan du får dina pengar utbetalda.

 

Låna pengar med betalningsanmärkning

Om du ska låna pengar med betalningsanmärkning så är det lite svårare än ett vanligt lån men det finns många som lånar ut ändå. Dom ger en chans att få bort massa smålån och istället få ner månadskostnaden och ta ett större lån istället.

 

Låna utan uc

Om du ska låna pengar på banken så måste dom enligt lag ta en kreditupplysning på dig och den största företaget är UC, dom används av alla dom stora bankerna.

 

Slippa skuldfällan

Tänk på när du lånar pengar att allt ska betalas varje månad som amortering och ränta. Räkna på vad allt kommer kosta dig i månaden så du inte står där utan pengar och annat. Vi har gett lite tips om att bli skuldfri som ni hittar här.